Author: admin

#3prill #DurrësiPaMakina   Bashkia e Durrësit me qëllim ndërgjegjësimin e qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit , ditën e dielë,  më datë 3 Prill, fillon zbatimin e nismës “Dita pa makina”. Për realizimin e kësaj nisme, Bashkia e Durrësit në bashkëpunim me Policinë e Shtetit ka marrë masat e nevojshme për të kufizuar qarkullimin e mjeteve private…

Sot më datë 19.11.2021, Nё institucionin e Prefektit u organizua nёn drejtimin e Prefektit takimi i rradhёs, mbi bazёn e planit tё monitorimit, inspektimit vjetor pёr masat e marra nё interes tё emergjencave sezonale vjeshtё-dimёr 2021-2022. Në këtë takim ishin të pranishëm: Nёn/kryetarёt e Bashkive Durrёs, Shijak, Krujё, Drejtorёt e Degёve Territoriale nё Qark dhe…

Sot më datë 11.02.2018, në sallën e mbledhjeve të institucionit të Prefektit të Qarkut Durrës, u zhvillua Analiza vjetore 2018 për luftën kundër Kanabisit. Në mbledhje mori pjesë Zv/Ministrja e Brendshme Znj. Rovena Voda si dhe të gjithë drejtorët rajonalë dhe përfaqësuesit e bashkive, anëtarë të Task-Forcës Vendore kundër Kanabisit. Në brifingun e përgatitur nga…

Takimi i organizuar në Autoritetin Portual Durrës për zgjidhjen e problemit të pastrimit të territorit të këtij porti, ku morën pjesë Autoriteti Portual, Drejtoria e Policisë Kufitare dhe Emigracionit, Drejtoria Doganës si dhe ndërmarrjet që kryejnë aktivitet në këtë territor, nga ku Autoriteti Portual raportoi për mënyrën e zgjidhjes së problemit dhe fillimin e menjëhershmëm…

Në takimin e organizuar në shkollën e mesme profesionale “Beqir Çela”  në  bashkëpunim dhe në mbështetje të “Green Line Albania“ për sensibilizimin dhe pjesmarrjen në aksionin “Të pastrojmë Shqipërinë që duam” të datës 24 Nëntor. Në kuadër të këtij aksioni Institucioni i Prefektit organizoi takime ndërgjegjësuese me nxënës dhe mësues të shkollave të qytetit të…

Prefektura e Qarkut Durrës është sensibilizuar me gatishmërinë e saj të plotë, për t’ju qëndruar pranë familjeve të prekura nga moti i keq duke shpërndarë ndihma për të gjitha këto familje. Ju bëjmë me dije se Prefektura e Qarkut Durrës do të jetë gjithnjë e gatshme jo vetëm për të ndihmuar në këto raste, por…

MISIONI   a) Kujdeset,ndjek dhe merr masa për plotësimin nga të gjitha institucionet ne nivel qarku te detyrimeve qe ata kane për te garantuar sovranitetin, rendin kushtetues dhe shëndetin publik; b) Mbikëqyr, kontrollon dhe bashkërendon veprimtarinë e institucioneve qendrore ne nivel vendor; c) Drejton veprimtarinë e strukturave administrative shtetërore. te cilat. me akte ligjore e…

[metaslider id=349] Në kuadër të muajit të Luftës kundër Trafikimit të Personave, zv/ministri i Brendshëm/Koordinatori Kombëtar për Çështje të Luftës kundër Trafikimit të Personave në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), dhe nën kujdesin e Prefektit te qarkut z.Emiljan Jani zhvilluan një takim me anëtarët e Komitetit Rajonal Antitrafik dhe të Tryezës Teknike, si...