Aksion në kuadër të Planit Kombëtar të Pastrimit

Me datë 26.05.2022 në kuadër të Planit Kombëtar të Pastrimit në Qarkun e Durrësit vazhdon aksioni për pastrimin e territorit nga ndotja mjedisore. Në vazhdimësi të aksionit të datës 24 vijon edhe sot puna e përqëndruar në zonën bregdetare dhe hapësirat publike të Gjirit të Lalëzit pranë Kompleksit San Pietro.

Në aksion morën pjesë 54 efektivë Regjiment pjesë të Forcave të Armatosura, të pajisur me mjete pastrimi (doreza, thasë mbetjesh, krëhëra, lopata), si dhe 2 kamiona, 1 foristradë ushtrie dhe një fugon për transportin e personave.

Nga aksioni u mblodhën 450 thasë me mbetje urbane, pra në total u hoqën rreth 2.5 Ton mbetje.

??̈ ?̧???????̈ ????̈? ?????????? ??? ??????? ??? ?????? ?????????.