Author: Lori Muco

Sot më datë 04.10.2023 Prefekti i Qarkut Z.Emiljan Jani pati një takim me përfaqësuesin e Seksionit të Qarkullimit Rrugor dhe Shefin e Policisë Bashkiake lidhur me problematika të sigurisë rrugore në drejtim të qarkullimit të mjeteve, parkimit të tyre si dhe mbi masat e marra nga ana e policisë për ndalimin e përdorimit dhe tregëtimit…

Nën drejtimin e Prefektit të Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani u realizua sot mbledhja në kuadër të Analizimit të punës së Task-Forcës Ndërinstitucionale për monitorimin dhe kontrollin e masave mbi zbatimin e detyrimeve ligjore për sigurinë në plazhe gjatë sezonit turistik 2023. Në këtë kontekst mbledhja e sotme përfshiu Drejtues të Institucioneve që përbëjnë këtë Task-Forcë…

Ditën e sotme, Prefekti i Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani në kuadër të marrjes së masave paraprake për përballimin dhe menaxhimin e situatave të mundshme emergjente përgjatë sezonit vjeshtë – dimër 2023, organizoi një takim me fokus rritjen e gatishmërisë dhe të bashkëpunimit midis strukturave të cilat kanë në administrim kanalet kulluese, ujitëse dhe rezervuarët. Në…

Prefekti i Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani pati kënaqësinë të priste në një vizitë zyrtare Ambasadoren e Francës në Shqipëri Znj. Catherine SUARD. Prefekti shprehu falënderim për kontributin dhe mbështetjen që institucionet franceze, dhe vetë përfaqësia diplomatike e këtij shteti në Tiranë, kanë dhënë ndër vite si dhe për marrëdhënien e veçantë mes dy vendeve tona….

Gjatë vizitës në shkollën e mesme Leonik Tomeo, më Zëvëndësministrin e Brendshëm z.Andi Mahila dhe një pjesë të Drejtuesve të Institucioneve që përbëjnë Task-Forcën Rajonale për “Sigurinë Publike në Shkolla”. Në shkollat e Qarkut Durrës perveç shtimit të sigurisë po punohet shume dhe për garantimin e kushteve bashkëkohore për nxënësit dhe stafin pedagogjik. Krahas çështjeve…

Prefekti i Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani zhvilloi sot me pjesëmarrjen e Zëvëndësministrit të Brendshëm z.Andi Mahila takimin e rradhës së Task-Forcës Rajonale për “Sigurinë Publike në Shkolla”. Ky takim vjen në kuadër të zbatimit të planit të masave nga institucionet në funksion të detyrimit ligjor e institucional për një qasje të re në punën e…

Prefekti i Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani në cilësinë e Kryetarit të Këshillit të Basenit Ujor Ishëm në bashkëpunim me përfaqësuesit e Zyrës së Administrimit të Burimeve Ujore Ishëm-Erzen-Mat zhvilluan sot, Dt. 20.09.2023 mbledhjen e rradhës të Këshillit të Basenit Ujor Ishëm. Gjatë takimit, të pranishmit sipas rendit të ditës shqyrtuan konform ligjit nr.111/2012 “Për menaxhimin…

Në prag të fillimit të vitit të ri shkollor Prefekti i Qarkut Durrës Z.Emiljan Jani organizoi një takim mbi masat e ndërmarra në funksion të detyrimimeve ligjore e institucionale për një qasje të re në punën e veprimtarinë e përbashkët për mbarëvajtjen e proçesit mësimor gjatë vitit të ri shkollor 2023-2024. Në këtë takim ishin…

Në zbatim të detyrave që Ministri i Brendshëm Z.Taulant Balla parashtroi në takimin e datës 21 korrik, si dhe nga takimi i ditës së djeshme me Ministrin e Mbrojtjes Z. Niko Peleshi dhe Drejtorin e Përgjithshëm të AKMC-së Z. Haki Çako, për administrimin e emergjencave verore (zjarret si rezultat i temperaturave të larta që janë…

Institucioni i Prefektit të Qarkut Durrës dhe Prefekti i Qarkut Z.Emiljan Jani si Kryetar i Task-Forcës Ndërinstitucionale për Sezonin Turistik Veror bën me dije se pas një pune të përditshme në terren dhe kontrolleve të njëpasnjëshme në të gjitha vendbazimet të cilat gjenden në vijën bregdetare të Durrësit, si dhe falë një bashkëpunimi të shkëlqyer…